Mielőtt hozzákezdenénk honlapunk elkészítéséhez, fontos, hogy tudjuk, milyen céllal és milyen témában szeretnénk honlapot készíteni.

Ha te ezzel már tisztában vagy, hagyd ki ezt az oldalt, és folytasd a következő lépéssel. Viszont ha még nincs elképzelésed, vagy teljesen tiszta képed arról, hogy milyen honlapot szeretnél magadnak, gondolkozz mi az, ami igazán érdekel, milyen témájú honlapokat szoktál megnézni, milyen lenne az a honlap, amit te is szívesen látogatnál. Kinek szánod a honlapodat, és mit szeretnél nyújtani látogatóid számára. Honlapodnak megfelelő nevet is ennek tudatában tudsz adni. Adok néhány tippet, hogy milyen céllal és témakörben készíthetsz weblapot, de a te célod ettől teljesen eltérő is lehet. A lényeg, hogy olyan témát válassz, amivel örömmel foglalkozol, van kedved olvasni róla, forrásanyagokat gyűjteni, valamint érdekességek és aktuális információk után nézni. Ezáltal úgy tanulhatod meg a weboldal-készítést, – ami napjainkban nagyon hasznos tudás – hogy közben örömödet leled benne.


  • Ha téged a sport érdekel, készíthetsz egy olyan weboldalt, ami a különféle sportágakat mutatja be. Leírhatod szabályaikat, történetüket, az egyes sportágakban elért eredményeket, aktuális eseményeket stb. Kiválaszthatsz azonban egy bizonyos sportágat is, ami hozzád legközelebb áll, de honlapod témájául választhatsz jelentős sporteseményeket is, úgy mint bajnokságok vagy olimpiák, illetve kedvenc sportolódat, csapatodat.

  • Ha a technika vívmányai állnak közel hozzád, választhatsz olyan témák közül, mint például autók, motorok, elektronikai eszközök, számítógépek, mobil eszközök vagy akár robotok. Ezekről is rengeteg forrásanyagot találhatsz az interneten – a történetükről, kialakulásukról és az eddig elért eredményekről egyaránt -, amit weboldalad készítése során fel tudsz használni.

  • Ha gyűjtesz valamit – kártyákat, bélyegeket stb., esetleg van valami hobbid, érdekel a zene, tánc, fotózás, festészet, filmek, mesék, vagy videó játékok, ezek közül is választhatsz. Lehet a témád egy bizonyos műfaj vagy irányzat, egy film vagy filmsorozat, egy író, zeneszerző, filmrendező, színész, együttes vagy előadó, de lehet akár egy tantárgy is.

Következő lépés »